Over ons

Mijn naam is Rina Boerakker

en gedurende 9 jaar ben ik volop actief geweest in een grote schapenhouderij. Al die tijd is er hard gewerkt aan het opbouwen van een mooie , gezonde kudde om trots op te kunnen zijn. Het hebben van goede informatie over de kudde is hiervoor ontzettend belangrijk gebleken.

About us

In het begin

gebeurde het echt goed bijhouden van informatie over de kudde en het verzamelen van bedrijfsresultaten nog veel te weinig. Vanaf 2006 ben ik daarom begonnen om gegevens vast te leggen in Excel en daarmee is het management-informatie programma ontstaan. Door ook het voer, de medicijnen en bv de pacht van het land in te voeren kregen we met de technische en financiële gegevens steeds meer grip op de opbrengsten, maar ook steeds meer inzichten in de kosten van onze schapenhouderij.


Met het bijhouden in Excel kwam er al veel meer informatie beschikbaar dan we voorheen hadden, maar het verzamelen ervan kostte nog teveel tijd. Dit ging veranderen toen ik Bas van de Ven leerde kennen. Al tijdens zijn studie ging hij met het management-informatie programma aan de gang en konden we in eerste instantie lokaal en later op internet beginnen. Hierbij gebruikten we voor het eerst een reader voor het uitlezen van de elektronische nummers van de dieren. Na uitgebreid testen in de praktijk ging het verzamelen van data een stuk sneller en eenvoudiger. Ook melden bij de overheid behoorde al tot de mogelijkheden van het programma.

Na deze stappen wilde ik het programma nog verder ontwikkelen; nóg meer gegevens, nóg meer gemak én betere informatie. Maar de reader waarmee we werkten kon deze ontwikkeling niet aan, uitbouwen was niet verder mogelijk. Met de aanschaf van de stickreader AWR300 is de volgende stap gezet en is Bas het management-informatie programma gaan her programmeren. Al die tijd werkend en denkend vanuit de praktijk om het de schapenhouder zo makkelijk mogelijk te maken. Bas is inmiddels onze vaste programmeur en daarmee is het programma uitgegroeid tot een totaal pakket wat draait in een volledig beveiligde omgeving.